11 de juliol 2009

Un llibre, una celebració i un congrés.



La bicicleta com a alternativa sostenible és una revolució que ja ha començat. Mostra d’aquesta revolució són els tres esdeveniments que presentarem hui: un llibre, una celebració i un congrés per analitzar, debatre i reivindicar la bicicleta.

Pel que fa al llibre, el passat dimecres 17 de juny es presentà al Jardí Botànic de València la darrera publicació al voltant de les Vies Verdes d’Espanya i Portugal. En l’obra titulada “Paisajes y sensaciones. Vias Verdes de España y Portugal” Paco Tortosa, una vegada més, ens mostra el paisatge d’aquestes vies des de l’òptica de fotògraf, cicloturista i geògraf.

En segon lloc cal apuntar que també el passat diumenge a Almansa celebraren el “30é dia del pedal”. Es dugué a terme una bicicletada en la que participaren més de 2500 persones fent un recorregut de 10km per la ciutat amb les bicicletes. A més la pedalejada d’enguany coincidí amb els 365 dies de l’associació “Almansa en bici”. Per a aquest esdeveniment han convergit els esforços de l’administració, els ciutadans i els col·lectius i es repartiren samarretes i 2000 xiulets.

Per altra banda de l’1 al 4 d’Octubre està programat un Congrés sobre el cicloturisme a la costa brava. Santa Cristina d’Aro, la Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols acolliran el primer congrés d’aquestes característiques que esdevé a Europa. Aquest congrés pretén impulsar el cicloturisme com a turisme actiu a Espanya així com que la Costa Brava es consolide com a punt de referència. Especialistes de diversos països exposaran els avanços realitzats i les ponències es completaran amb marxes ciclistes.

Una vegada presentats aquests esdeveniments hem de dir que a Espanya disposem de vies condicionades per fer cicloturisme i també tenim llibres que les analitzen, com són els de Paco Tortosa. Però en canvi ens falta explotar aquesta vessant. Ens manquen usuaris i turistes que utilitzen la bicicleta per fer turisme. Cal concienciar la població perquè descobreixca una nova manera de viatjar, més natural, sostenible i amb contacte amb la natura.

Per tot això les jornades catalanes es duran endavant perquè es pensa que malgrat les vies verdes que hi ha a Espanya el sector turístic relacionat amb la bicicleta està poc explotat. Els organitzadors del congrés troben més que justificat la necessitat d’impulsar un projecte d’aquest caire perquè el canvi climàtic i el foment del transport sostenible han d’anar lligats de la mà.

Com havem vist la revolució del transport sostenible ha començat i no podem fugir d’ella perquè serà un element clau del futur immediat. La prova la tenim en els països més avançats. Tot s’importa i també el transport sostenible que poc a poc va arribant als nostres pobles i a les nostres ciutats. A Ontinyent haurem de treballar de valent sinó volem quedar-nos a la cua una vegada més. És per això que tens una bona excusa per acudir als sopars que organitza “Ontinyent en bici” els divendres a la seu (junt a l’estació de RENFE) per conèixer gent que pedaleja i treballa per un món millor.


Aquesta setmana per a visitar:
http://albertquinones.blogspot.com/
Blog d’Albert Quiñones, il·lustrador ontinyentí que acompanya amb dibuixos la secció “la bici, bon vici”.

http://www.cycletourismcongress.org/
Pàgina web on podràs assabentar-te i inscriure’t al congrés internacional a la costa brava sobre el cicloturisme.

1 comentari:

  1. ieeee Joan, enhorabona pel blog!!

    per fi podem vore recopilats tots els articles de "La bici bon vici" i podrem parlar sobre altres mitjans de transports.
    Vinga, a continuar escribint sobre el tema!!

    Tello

    ResponElimina